in verband met een ernstige betalingsachterstand geblokkeerd!

       
 
Rene Meulensteen
René Meulensteen is terug  bij Manchester United. Maar nu als ass. trainer van het 1e elftal
René Meulensteen, die in 2001 Als techniek trainer begon op Old Trafford werd in december 2005 trainer van het reserve team van Manchester United.
In deze functie werd hij kampioen van Engeland seizoen 2005/2006.
Naast zijn werkzaam heden binnen de opleiding verzorgde hij ook trainings-eenheden bij het eerste elftal en werkte hij individueel met spelers waaronder Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs, Solksjaer, Diego Forlan. C Ronaldo en met aankomende talenten. Voor zijn komst naar Manchester United was René Meulensteen werkzaam in Qatar. Samen met Wim Suurbier veroverde hij daar vervolgens als hoofdtrainer met Al-Etehad de Arab Cup en de H.H.Apparent Cup. Met Al-Sadd won hij de Emir Cup

Daarnaast was hij werkzaam voor de QFA, de Qataarse voetbalbond en was hij verantwoordelijk voor de opleiding van het Nationale Elftal van onder 16 jaar. Hij begon zijn werkzaamheden in Qatar als de assistent van Wiel Coerver. Hiermee werkte hij bijna 4 jaar intensief samen en was
mede betrokken bij de totstandkoming van de video “De creatieve dribbelaar” (’95). Daarnaast was hij werkzaam voor de QFA, de Qataarse voetbalbond. Daarnaast was hij werkzaam voor de QFA.
Voor hij naar Qatar vertrok was hij in Nederland als jeugdtrainer werkzaam voor NEC Nijmegen. Zijn trainerschap begon op 18 jarige leefijd bij zijn plaatselijke vereniging VIOS’38 uit Beugen waar hij ook speelde. Als speler van VIOS’38 vertrok hij naar Volharding uit Vierlingsbeek om vervolgens via een tussenstop bij Vios’38 te gaan spelen in de hoofdklasse bij De Treffers uit Groesbeek waarmee hij in 1991 het Algemeen Nederlands Kampioenschap veroverde.

 
René Meulensteen is in het bezit van TC I, de engelse FA Badge, UEFA ‘A’ license en PRO license. Ook is hij afgestudeerd aan het CIOS te Arnhem met de specialiteiten voetbal, marketing en management. Hij ziet echter de ervaring van het werken met Wiel Coerver als zijn grootste meerwaarde daar hij in de ogen van René de essentie van het voetbal, en de vertaling naar het trainingsveld als geen ander heeft weten te maken.

Door de jaren heen heeft René Meulensteen dit op zijn manier structureel omgezet en vertaald naar heldere en werkbare trainings en managementmodellen. Sinds zijn vertrek uit Nederland heeft René vele demonstraties, lezingen en clinics gegeven voor o.a. de FIFA en de UEFA, de nationale voetbalbonden van Qatar, Engeland, Zweden, HongKong, Amerika en het CBV Nederland en de IAPF.

Vele toptrainers uit de gehele wereld roemen René’s werkwijze daar hij de vertaling van Wiel Coerver ‘handen en voeten’ heeft gegeven middels een opleidingsmodel dat voor ieder niveau bruikbaar blijkt.
  
Rudi Heebing heeft bij René Meulensteen   weer een cursus / opleiding gehad. René was weer een paar dagen van de zomer in ons land.


C-jeugd  
Eind augustus  zijn we gestart  met een groep C-jeugd. We hebben  dit samen met  o.a Koen Wissing opgezet. Hij was vorig jaar nog trainer bij de voetbalacademie en heeft veel ervaring met C-jeugd ( de Graafschap,FC Twente en Excelsior Rijsen en AZSV). Tijdens de C-training besteden we o.a. aandacht aan krachttraining, handelingsnelheid, rompstabilisatie en tactisch inzicht. Er zit een duidelijk verschil tussen pupillenvoetbal en juniorenvoetbal. De C-groep is  gescheiden van de D-groep, maar traint wel op hetzelfde uur. Er zijn dus een aantal andere aandachtspunten bij deze trainingen. Daarnaast zal de lat hoger worden gelegd en zal er meer prestatie-en wedstrijdgericht getraind gaan worden.
Veel trainingen gaan volgens de visie van René Meulensteen hij is ass. trainer van Manchester United.


 
 
 

Moves skills ntk
Diabetesfonds
rsvj
nvo
Teamsport